Onderhoud Was Vloeren

Algemeen

Het onderhoud van de parketvloer is vrij simpel. Er zijn 3 manieren om parketvloer die in de was staat er weer mooi uit te laten zien. Om de parketvloer schoon te maken is er een cleaner speciaal voor was vloeren, een vloeibare onderhoudswas en een vaste was om de parketvloer te voeden en te beschermen. Tot slot is er ook een intensieve reiniger voor de vervuilde parketvloer. Onderhoudsartikelen zijn uiteraard in onze winkel te koop, ook zijn ze te vinden op onze webshop.

Cleaner

De cleaners worden altijd met water gemengd (zie voor de mengverhouding de verpakking). Gebruik altijd 2 emmers, 1 voor de cleaner die dan ook schoon blijft en 1 als spoelemmer voor het uitspoelen van de mop of dweil. Gebruik een uitgewrongen, licht vochtige dweil, mop of vloerwisser. Maak de parketvloer schoon en vermijd plasjes op de vloer! Spoel de vloer niet na tenzij anders vermeld. Gebruik altijd middelen die voor was vloeren gemaakt zijn.

Onderhoudswas

Onderhoudswas en vaste was zijn de bescherming van de waslaag op de parketvloer. De Onderhoudswas brengt u aan onverdund, dus puur. Dit om de onvermijdelijke gebruikskrasjes te vullen en om te voorkomen dat vuil zich in de waslaag dringt. De onderhoudswas mag pas worden aangebracht zodra de was van de parketvloer is uitgehard(meestal 3 weken). Wij raden u aan om de onderhoudswas dun en gelijkmatig aanbrengen op de parketvloer met een vloerwisser met een wasdoek. Een nog mooier resultaat krijgt u wanneer u dit met een boenmachine te doen (voor klanten van Parket Exquisit & Vloershop is het gebruik hiervan gratis).

Vaste was

Vaste was geeft de parketvloer een sterkere body. Net zoals bij onderhoudswas raden wij u aan om vaste was dun en gelijkmatig aan te brengen. Dit kan doormiddel van een vloerwisser met wasdoek of handmatig met een katoenen doek. Een nog mooier resultaat krijgt u wanneer u dit met een boenmachine doet. Wij raden u aan de vaste was 1 nacht te laten inwerken, daarna uitboenen met pluisvrije doeken, boenblok of boenmachine. Vaste Was voor uw parketvloer naar gelang het gebruik 1 a 2 keer per jaar aanbrengen.

OPMERKING: DE IN OLIE GEDRENKTE PADS OF DOEKEN DIENEN NA GEBRUIK VOCHTIG/NAT AFGEVOERD TE WORDEN , DIT OM ZELFONTBRANDING DOOR BROEI TE VOORKOMEN !!!

Intensief reiniger

Intensief reiniger word gebruikt om een vervuilde parketvloer schoon te maken, meestal zit de vervuiling in de was. Met Intensief reiniger (mengverhouding op de verpakking) wordt de parketvloer schoon en schraal. Gebruik net zoals bij de cleaner altijd 2 emmers, 1 voor de intensief reiniger en 1 als spoelemmer. Reiniger licht vochtig aanbrengen met een dweil of vloerwisser. Het zou nog beter zijn als u het aanbracht met een boenmachine met bijbehorende pads (voor klanten van Parket Exquisit & Vloershop is het gebruikmaken van deze machine gratis). Intensief reiniger ongeveer 15 minuten laten inwerken daarna opgeloste vuil verwijderen met schoon warm water. Parketvloer hierna minstens 8 uur laten drogen, daarna de parketvloer in de onderhoudswas of vaste was zetten.

Bescherming

Gebruik voor de parketvloer ook vilt voor onder stoelen en de rest van de meubels, maak deze ook regelmatig schoon zodat het door opname van stof en zand geen schuurpapier wordt, voor onder een bureaustoel is het beter om een parket saver te leggen. Al u vilt producten bestelt u bij de Vilt Company.

 • Een greep uit onze merken

  • Di Legno
  • Alfa
  • Forbo Flooring
  • Hak Wood
  • Hollandsche Vloeren
  • en nog veel meer...
 • Waarom Parket Exquisit?

  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Grootste showroom van Nederland
  • CBW gecertificeerd
  • Uitstekende service
 • Openingstijden

  Maandag Gesloten
  Dinsdag 10:00 – 18.00
  Woensdag 10:00 – 18:00
  Donderdag 10:00 – 20:00
  Vrijdag 10:00 – 18:00
  Zaterdag 10:00 – 16:00
     
     
  Koopzondag 7 oktober - geopend van 12.00 tot 16.00 uur
 • Contactgegevens

  Parket Exquisit BV
  Nijverheidsweg 12
  6662 NG Elst (Gelderland)

  Telefoon: 0481 377773

  privacyverklaring